Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Aan de slag

 

Op deze pagina's geven we een overzicht van de verschillende handvaten die er zijn om met de circulaire economie aan de slag te gaan: onze Open Call, andere financiering, vorming, tools, of advies.

 

Gerichte call circulaire bouweconomie 2020

Gerichte call circulaire bouweconomie 2020

Vlaanderen Circulair en OVAM lanceren een projectoproep om innovatieve projecten in circulair bouwen te ondersteunen. Minister van Omgeving Zuhal Demir maakt hiervoor 2,2 miljoen euro vrij. 

Meer weten >

Call Circulair Werk(t)

Om sociaal en circulair ondernemerschap op lokaal niveau een boost te geven, roepen we verschillende partijen op om zich te verenigen in circulaire hubs. Deze hubs zetten in op netwerken waar stakeholders elkaar treffen en concrete samenwerking aftoetsen.

Meer weten >

Open Call

Open Call

In 2020 komt er geen nieuwe Open Call. Alle info over en voor projectindieners van de vorige edities vind je hier.

Meer weten >

Financiering

Andere financiering

Diverse overheden en fondsen maken middelen vrij voor circulaire economieprojecten. Een overzicht.

Meer weten >

Vorming

Vorming

Ontdek het aanbod aan masterclasses, onze Bootcamp, vorming voor ondernemers. We organiseren ook - in de mate van het mogelijke - lezingen en workshops op vraag.

Meer weten >

Advies

Advies

Je kan een afspraak maken met een medewerker van Vlaanderen Circulair voor een adviesgesprek. We kunnen als klankbord dienen en/of je in contact brengen met potentiële partners en gespecialiseerde adviseurs in ons netwerk.

Afspraak maken >

Tools voor ondernemers

Close The Loop

Met Close The Loop gidsen Vlaanderen Circulair en Flanders DC je doorheen de principes van een circulaire mode-industrie.

Naar de tool >

The Circulator

The Circulator helpt je je weg te vinden door potentiële circulaire strategieën en biedt inspiratie met inspirerende cases.

Naar de tool >

BMIX

The Business Model Innovation Grid (BMIX) geeft een gebruiksvriendelijk overzicht van alle mogelijke duurzame business modellen. Doorspekt met 100 cases.

Naar de tool >

Cirkeltips

De OVAM Cirkeltips helpt bedrijven om stapsgweijs een duurzamer materiaalbeheer te ontwikkelen. Op basis van reeds gekende gegevens kunnen bedrijven er hun afvalproductie vergelijken met andere gelijkaardige bedrijven, krijgen ze tips om hun materiaalbeheer te verduurzamen en kunnen ze in discussie gaan over deze onderwerpen.

Naar de tool >

Ecolizer

De OVAM Ecolizer is een ecodesign ontwerptool en richt zich tot alle ontwerpers en bedrijven die de milieu-impact van hun producten willen kennen en aanpakken.

Naar de tool >

The Circular Design Guide

The Circular Design Guide is een gids van IDEO en de Ellen MacArthur Foundation die innovatoren, ondernemers en intrapreneurs nieuwe vragen wil doen stellen over waardecreatie en duurzame business modellen, en hen wil aanzetten circulaire principes in hun eigen werk toe te passen.

Naar de tool >